Feliç diada de Sant Jordi!

Bona tarda a tots i a totes!

Avui és el dia de Sant Jordi i, per a molta gent, és un dia màgic: els carrers es converteixen en biblioteques urbanes i en galeries d’art; els llibres i les roses ens omplen de coneixement, saviesa, afecte i amor.

El fet és que avui he rebut un escrit, el qual ens fa reviure aquesta llegenda, des de la vessant més actual. Crec que seria un error si no us el compartís… Amb tot, a través d’aquesta joia escrita per una artista d’entre les mares de la classe de cinquè, és la meva forma de dir-vos: Feliç Sant Jordi!

“La princesa estava tancada a cal i canto des de feia molts dies. Els seus pares, els senyors de les Terres d’Est, ho sabien, sabien que era el millor per a ella.

Les veus corrien ràpidament, sabien que era qüestió de dies perquè arribés aquell monstre, ple de fúria, deixant al seu pas morts, ferits i penúries.

Es parlava de certs cavallers que intentaven acabar amb ell: però aquella bèstia ferotge agafava força per moments, matant també a molts d’aquells cavallers. No era qüestió de valentia, perquè TOTS eren valents, inclús els que decidien quedar-se a casa tancats, aïllats, confinats, tot era poc per a allò que els hi venia.

Realment, els senyors feudals, marquesos, reis i gent econòmicament poderosa, eren els que havien de posar remei.

La pobresa, la malaltia i la mortalitat augmentava per dies, per moments…

Així va ser com un jove valent, en JORDI, va demanar fer una reunió amb els poderosos i va demanar eines per acabar amb aquell monstre: guants de ferro forjat, armadura que cobrís el cap i repelés el foc de la bèstia.

Tot i que no sabia amb què s’enfrontava, va ser prou valent i va anar per ell.

A més a més, va demanar una llança (forta vacuna) que va ser la que realment va acabar amb el monstre.

Així el valent va salvar tota la població i a la preciosa princesa.”

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.