Iris

Aquesta alegra i riallera noieta que ens mira de reüll, amb una barreja de tendresa i entremaliadura, i que sembla sortida d’un bonic conte infantil, és la gegantona de l’escola Balmes, l’ Iris.

Aquesta nova figura portarà una mica més de marxa i festa a la moguda gegantera de la ciutat, de manera que els més petits i juganers veuran, en aquesta fesonomia, expressió i cabells tan especials, un engrescador ídol a qui perseguir amunt i avall, a toc de tambors i flabiols.

Vestida amb el xandall del Balmes i amb els braços ben estirats, sempre a punt de rebre els seus companys, l’ Iris representa una alumne més de l’escola. La idea i el disseny van sorgir en el vell i popular cafè Iris del carrer Bonaire, tant concorregut pels nostres pares i actualment, més conegut com El Casal. Situat molt a prop del centenari col·legi Balmes algunes mares i pares de l’AMPA s’hi reunien per fer realitat el projecte. Com veieu no cal explicar com es va triar el nom de la gegantona, oi?

L’ Iris ha estat dissenyada per la il·lustradora de contes Rita Culla i construïda per en Marçal Casanovas (creador també del famós Guardavinyes) i ha estat presentada i estrenada el dia 14 de juny, amb una gran cercavila pel barri vell de Mataró, juntament amb nombrosos gegants mataronins, que a partir d’ara seran també els seus companys de sortida.

Al facebook de la colla gegantera podreu veure molta més informació. Si ho desitjeu podeu contactar amb la colla en aquesta adreça electrònica: collairis@gmail.com