Jornada del cacau

ACTIVITATS QUE ES PORTEN A TERME AL MENJADOR DE L’ESCOLA I QUE OFEREIX EL NOSTRE CATERING, AL LLARG DEL CURS ESCOLAR

Dijous 23: Jornada Producte: Cacau!

L’objectiu va ser: conèixer l’origen del cacau i aprendre el procés d’elaboració i varietat del producte.

Els alumnes van trobar l’exposició del producte al menjador i les seves diferents varietats.

Se’ls hi va fer una explicació sobre el seu origen i les diferents maneres de trobar-lo.

Preservar el planeta terra:el cacau prové d’un arbre, el Theobroma (nom científic). La desforestació dels boscos i l’elevat consum del producte posen en perill el futur del cacau i el medi ambient.

Els monitors van dur un collar Maya, a l’hora de realitzar l’explicació i durant el servei.

Cal dir que la civilització Maya va ser la primera en cultivar-lo i consumir-lo.

A partir d’aquí, els/les alumnes van utilitzar diversos materials a l’hora de fer el taller:

Pals de pinxo, bols o bossa paper, retolador blanc, cartolina marró, cordill, cera color metal·litzats, plantilles medalles, plafó informatiu, cacau en pols, xocolata negre, xocolata amb llet, xocolata blanca i “Lacasitos”.

I després…

AQUEST VA SER EL MENÚ DEL DIJOUS:

Menú amb presència de xocolata:

1r plat:Crema de carbassa

2n plat:Fricandó/pollastre amb salsa de Xocolata

o guarnició: Cuscus

Postres:Plàtan banyat amb Xocolata

EXCEL·LENT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.