MATEMÀTIQUES MANIPULATIVES

A Educació Infantil aprenem matemàtiques a través del projecte AXIOMA, tot jugant, experimentant, manipulant, fent hipòtesis, raonant…

A continuació us ensenyem alguns dels molts jocs que fem.

JOC DEL “CAÇA BOLES”: La mestra diu un color i els nens/es han de caçar una bola d’aquell color. Cada bola que cacen, se la queden i al final fem recompte de quantes boles té cadascú.

CONTRUCCIONS AMB GOTS DE COLORS: Construïm lliurement amb els gots de colors. Aprenem a fer castells, torres altres, equilibris amb els gots… experimentem què passa quan els gots no estan equilibrats.

CONSTRUÏM AMB PALS: Seguint el model de la targeta, intentem reproduir-lo amb els pals de fusta.

BINGO DE COLORS: Fem girar la roda i hem de triar la peça del color que ens ha tocat per tal de completar la nostra targeta d’animal.

ASSOCIACIÓ D’IMATGES. Busquem les imatges que surten a les nostres targetes i les hem d’aparellar amb una d’igual que trobem a la targeta. Per fer-ho una mica més difícil, també podem relacionar la imatge amb la seva silueta.

PUZZLES: Per parelles o en grup, realitzem puzzles de difernt dificultat. Ens serveix per aprendre a treballar en equip, ens ajuda en la percepció espacial, treballem la motricitat fina per poder encaixar les peces,  treballem l’autoestima i la superació cada vegada que completem un puzzle i passem a fer-ne un de més dificultat.

Ens encanta fer puzzles!!!

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.