Sortides

Sortides

Per tal de complementar els coneixements treballats a classe portem a terme diferents sortides al llarg del curs, ja siguin per la nostra ciutat, la nostra comarca o per diferents indrets de Catalunya.

Pretenem que els nostres alumnes vegin en primera persona diferents entorns naturals, històrics o culturals, que valorin el patrimoni… Els apropem a l’art, a la música, al teatre perquè creiem que tot això els ajuda a la seva formació integral.

Cada any, tant pels alumnes d’Educació Infantil (P4-P5) com pels de 1r a 5è d’Educació Primària, organitzem colònies, amb doble finalitat: d’una banda el coneixement exhaustiu d’un entorn concret, i per altra, no menys important, afavorir la convivència i la cohesió del grup/classe.

Pels alumnes de 6è de primària es prepara el Viatge de Fi d’Estudis. Aquest pretén fonamentalment que els alumnes gaudeixin d’una manera més lúdica de diferents activitats en grup sense oblidar però el caire cultural…

Sortides per la ciutat

Al llarg del curs, per etapes, per cicles o per cursos, els nostres alumnes fan diferents sortides per tal de conèixer l’entorn més immediat.

El mercat, les paradetes , la fireta de Nadal… són visitats cada any pels més petitons de l’escola.

Els primers cicles de Primària tenen dins el programa la visita a la ciutat: coneixent la comissaria de la Policia local, el transport públic, l’Hospital, el Parc de bombers, l’Ajuntament…

Els de cicle superior visiten el clos arqueològic de Torre Llauder, el local dels Armats, el Museu Comarcal…

Sortides per Catalunya

Cada trimestre tenim programada una sortida que ens ha de permetre veure “in situ” allò que hem après o que hem treballat a l’aula.

Per etapes, per cicles i/o fonamentalment per cursos, els més grans, tots gaudeixin d’aquestes sortides.

La verema, La Draga de Banyoles, el Cim d’Àligues, el Zoo de Barcelona, els Rucs… permeten ampliar els seus coneixements alhora que van coneixent el nostre país.

Sortides culturals: teatre, audicions, museus...

Variada és l’oferta que hi ha per tots els cursos d’aquestes sortides culturals, que van des de les obres de teatre (en anglès, principalment) a les audicions musicals (Liceu, Palau de la Música, Auditori) són freqüentats cada curs pels nostres alumnes des d’Educació Infantil als més grans.

La visita als Museus també entra en la nostra programació per veure les restes del passat històric o per apreciar els quadres de diferents pintors que han passat a la posteritat.

Rutes d’història: Arqueologia i ciutat, el Modernisme, Mataró entre muralles, la Guerra de Successió i el setge de Barcelona… aporten quantitat d’informació sobre els temes parlats a classe.

Colònies

Cada any els nostres alumnes, des de P4 fins a 5è de Primària, poden gaudir d’uns dies de convivència en un entorn natural. Durant aquests dies les relacions interpersonals de pertinença al grup s’aprofundeixen i, a la vegada, permeten el treball d’hàbits tant individuals com socials.

Estar junts, gaudir dels mestres i companys/es en un ambient diferent, estar junts a totes hores…permet aprofundir en els vincles i crear-ne de nous.

Allà, els alumnes, a més d’estar en un lloc diferent al de sempre, porten a terme diferents activitats relacionades amb les diferents matèries que han treballat a classe, especialment la de medi. Envoltats de natura els nens i nenes aprenen mirant, escoltant, experimentant directament i així amplien conceptes adquirits a l’aula i n’experimenten de nous.

També aprenen a realitzar diferents productes relacionats en aquell entorn: eines, melmelada, colònia, galetes…

El joc i les activitats esportives també hi són presents: caminades per saber orientar-se a la natura, circuits pel bosc d’aventura, laberint…

L’experiència d’anar de colònies la recomanem fermament.

Viatge 6è

És costum a la nostra escola, amb motiu de la marxa dels alumnes del curs de 6è abans que comencin la Secundària (encara que la majoria del grup classe passi directament a FRETA), l’organització d’un viatge de fi de Primària.

Aquest pretén fonamentalment que els alumnes gaudeixin d’una manera més lúdica de diferents activitats en grup.

Mallorca, Cantabria, Disneyland Paris, Euskadi… són destinacions als que han anat diferents promocions de la nostra escola.