Taller d’Intel·ligència Emocional. 6èB

EL BOSC DE LEM: LA TOLERÀNCIA A LA FRUSTRACIÓ

Aquest curs, els alumnes de 6è B hem començat a treballar el tema emocional amb una nova plataforma, el Bosc de Lem, que combina les activitats dinàmiques amb els continguts multimèdia.

Amb els diferents personatges i les seves situacions quotidianes (molt semblants a les nostres), ens ajudaran a desenvolupar millor les nostres competències emocionals.

Després d’un llarguíssim confinament, vam estar d’acord que una de les emocions més viscudes durant aquest temps  i que més ens havia costat  gestionar, havia estat la frustració.

Vam compartir els nostres moments de frustració i tot allò que havíem fet per intentar sentir-nos millor. Compartir experiències ens va fer sentir-nos millor i aprendre els uns dels altres.

Seguidament, a partir de l’animació “El volcà” vam comentar com s’havien sentit els diferents personatges i en concret en Rai. Vam arribar a la conclusió que en Rai s’havia sentit molt frustrat, i les seves dificultats per tolerar i gestionar aquesta frustració el van portar a actuar d’ una forma agressiva, fet que no li va permetre solucionar el problema.Vam analitzar les diferents estratègies que podem fer servir davant la frustració, i ens vam adonar que no totes són igual d’adequades.

A continuació, vam passar a fer una activitat pràctica en petits grups. El primer pas, consistia en fer un petit guió  sobre una situació de frustració real o imaginària.

Després, vam realitzar  una dramatització davant la resta de companys/es. Posant-nos a la pell dels personatges vam veure com poden haver-hi moltes situacions que ens provoquin frustració, i que l’èxit està en trobar aquella estratègia adequada que ens permeti gestionar-la bé.

Hem aprés que la frustració forma part del nostre dia a dia ( i en aquests moments encara més) i que si aprenem a viure-la com un repte i no com un fracàs ens pot ajudar molt a aconseguir els nostres objectius!

I tu, com toleres la frustració??????

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.