Taller d’Intel·ligència emocional

EL BOSC DE LEM: LA TOLERÀNCIA A LA FRUSTRACIÓ

Aquest curs els /les alumnes de 5è treballarem el tema emocional amb una nova plataforma que combina les activitats dinàmiques amb els continguts multimèdia, el Bosc de Lem.

En aquest bosc viuen diferents personatges que a través de les seves situacions quotidianes (molt semblants a les nostres) ens ajudaran a desenvolupar millor les nostres competències emocionals.

Després d’un llarguíssim confinament, la majoria de nosaltres estàvem d’acord que una de les emocions que més havíem sentit i que potser ens havia costat més de gestionar, havia estat la frustració.

Així, que vam començar a treballar-la a partir de l’animació “El volcà”.

Un cop vista, vam dedicar un temps a reflexionar com se sentia cada personatge i com actuava deixant-se portar per la seva emoció. Coincidíem en que un d’ells, en Rai, sentia frustració, però les seves dificultats per saber gestionar-la , el van fer actuar de forma agressiva, fet que no va ajudar a solucionar el problema.

A partir d’aquí, vam compartir els nostres moments de frustració i les estratègies que fem servir per gestionar aquesta situació, analitzant si són adequades o no.

Feta aquesta reflexió, ja estàvem preparats per continuar amb la segona part de l’activitat, la realització d’una dramatització que pogués representar una situació de frustració. El primer pas, va ser fer petits grups i començar a elaborar entre tots un petit guió.

Estem desitjant acabar-ho per poder compartir-ho amb la resta de la classe!

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.