UN TASTET DE IOGA. SOM-HI!

Avui a Intel.ligència Emocional, els nostres nens i nenes de 1r, han pogut viure i gaudir d’un estat de relaxació i calma gràcies a l’activitat de ioga i meditació que hem practicat.

Un dels nostres objectius com a escola, és ajudar als infants a créixer com a PERSONES, en tota la dimensió de la paraula.   Lamentablement, el nostre dia a dia, tant els adults com els nens, el vivim amb un ritme frenètic que ens provoca un estrès gairebé constant.   Sempre correm i anem atabalats amb la sensació de no tenir temps per fer-ho tot.

Cal que trobem la manera d’aprendre i ensenyar als infants a gaudir de l’aquí i l’ara, i que tots aprenguem a estar serens, tranquils i en equilibri.

Amb aquesta  pràctica del ioga a l’aula estem afavorint el creixement integral dels infants i potenciant que gaudeixin d’una bona salut emocional.

Segons els experts, aquests són alguns dels beneficis que obtenim quan el practiquem:

a) Control del cos – > Els exercicis que es fan amb el ioga fomenten l’augment de la flexibilitat,  millora de la coordinació i ens ajuden a tenir més força muscular.

b) Control i domini de la ment – > El ioga ajuda a l’autoconeixement i al control de les emocions en els nens. Els exercicis i les tècniques de relaxació permeten millorar la gestió dels sentiments i de les emocions.

c) Millora l’autoestima – > Els exercicis que es practiquen impliquen treballar una mica en grup, així els nens més tímids poden millorar les seves relacions socials amb altres nens. La millora de les relacions socials també ajuda a una major percepció de nosaltres mateixos, pel que acaba afavorint l’autoestima del nen o de la nena.

d) Canalització de l’energia – > El ioga canalitza l’energia dels nens, fins i tot dels més nerviosos.  Es treballa la relaxació i millora la concentració.

e) Incorporació d’hàbits saludables – > Com la majoria d’activitats i esports, si es comença des de ben petits, ens assegurem que els més petits siguin més actius i practiquin uns hàbits més saludables.

Aquí teniu una mostra de com els vostres petits han gaudit d’aquesta activitat i dels seus beneficis.

Si voleu practicar amb ells a casa i compartir una estoneta en família,  aquests són els enllaços:

Ioga per a nens amb animals - Smile and Learn en català

IOGA per a nens - Les postures dels animals de mar en català- Tutorial per practicar ioga

MEDITACIÓ per la ira (per NENS i GRANS) - Vilma Montoliu

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.